IMPROVISERA

IMPROVISERA

Improvisationsteater är, i korta versionen, teater utan manus. Från ingenting skapas någonting och vadsomhelst! På Mind Melt är det just friheten som improvisationsteatern ger som lockar oss. Och det spelar ingen roll om du har improviserat i 20 år, haft ett uppehåll, nyligen börjat eller hör talas om impro för första gången idag. Det finns alltid något nytt att upptäcka med impro. Och anledningarna att hålla på med impro är lika många som dess utövare.


En del vill ha kul, träffa andra. En del vill bli mer spontana och öva på att tala inför andra. En del tycker om att, tillsammans med andra, arbeta mot ett gemensamt mål. Andra tycker om friheten eller kontakten med sina känslor impron ger. För andra är det glädjen och lekfullheten som lockar. Ytterligare andra vill bli modigare eller träna på sin närvaro och uppmärksamhetsförmåga. Vissa vill få möjligheten att uttrycka sig och fritt få skapa tillsammans. En del vill förbättra sitt självförtroende och en del vill bli bättre på sitt skådespeleri. Ytterligare andra vill något helt annat och för en del är det allt och ingenting!


Vi förstår att det kan finnas hinder som kan stoppa någon från att improvisera. Det kan exempelvis röra sig om tids- eller pengabrist, osäkerhet vart man ska börja eller en rädsla för att göra bort sig. Genom att erbjuda återkommande tillfällen att improvisera med fritt inträde hoppas vi på Mind Melt att eliminera två av de hinder som kan vara i din väg för att improvisera. Med det hoppas vi att du också får möjligheten att uppleva den sköna känslan av att ha vågat, släppt kontrollen, vuxit som människa, fått utvecklas, blivit bättre på att kommunicera, fått nya erfarenheter och nya perspektiv, känna dig mer bekväm talandes framför folk, ha utmanat dig själv och haft väldigt, väldigt roligt!


Här nedan kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig som är improvisationsintresserad. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

Maria Olofson kommer till Uppsala!

"Släpp lös musiken!"


Kom och lek med musikimpro helt utan startsträcka eller teoretiska instruktioner!

Har du ett hum om improns överenskommelser är det bara att köra. Var och en utvecklas på sin nivå så du kan även vara avancerad improvisatör!


För att ha roligt med musikimpro behöver du inte lära dig någonting. Vi övar istället på att sluta anstränga oss, på att sätta ensemblen först, ha tillit framför musikaliska regler och trygghet framför överenskommelser. Musiken finns där, som vårt äldsta och främsta uttryckssätt. Vi fokuserar på det istället för det akademiska regelverket. Det här är en workshop som vill vara en trampolin för dina musikaliska äventyr. Vi har alla våra hav av musik i oss så det gäller bara att öppna kranarna, inspireras av varandra och dela nuet.


I workshopen övar vi på att inte censurera sig utan våga kasta sig ut, att lyssna, ta in andras musikaliska förslag och påverkas av dessa. Vi leker med att kasta in det vi upplever behövs och med att ta till oss av andras inkastade förslag. Vi laborerar kring hur man sätter upp mål och hur man tar sig dit och berör begrepp som prestationsångest och nervositet bland annat.

Och så sjunger vi så klart! Hur hittar vi det organiska läget att brista ut i sång när vi vill sjunga i en scen och vilka faktorer spelar in? Vi arbetar på att vara öppna och lyhörda för vart gruppen tar vägen. Genom workshopen läggs ett fokus på att göra, sjunga mycket och ”hålla igång”.


Det blir musikaliska resultat som verkligen flyger - utan behov att göra ”bra” eller ”rätt”!


Vart:  Kollaboratoriet, Östra Ågatan 19 (bottenplan), 75 322, Uppsala
När: 
Söndag, 12/1, 10.00-16.00 (inklusive lunchpaus)
Kostnad: 
599kr

Anmälan: https://form.jotform.com/92168964545268 

Vem är Maria Olofson?


Maria har frilansat som musiker sedan 90-talet och har de senaste femton åren varit en av de mest verksamma inom musikimpro.

Maria är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och med teaterutbildning från bl a Boulevardteaterns teaterskola, Studio Meissner m.m.


De senaste femton åren har Maria varit kapellmästare på Improvisation&Co för improviserade musikaler som Choklad, Magi m fl och har, tillsammans med Robert Weitz, satt upp Den improviserade Musikalen och Underscooore samt lett populära kurser i musikimpro.


Maria har bland annat uppträtt i Honolulu, på Second City i Chicago, i Kurdistan, Österrike, Nederländerna, de Nordiska länderna samt frilansat och bott i London under tre års tid. Maria driver Tomat Musikimpro tillsammans med Robert Weitz och lanserade där nyligen DAIS - den alternativa improviserade schlagerfestivalen. Ingår i Operaimprovisatörerna som på senare tid, bland mycket annat, hållit uppskattade workshops på Malmö Opera och Göteborgsoperan.

"Jag har bestämt mig. Jag vill improvisera! Hur gör jag?"

Mind Melt håller i regelbundna öppna jams där vem som helst är välkommen att delta. Någon tidigare erfarenhet av improvisationsteater behövs inte och det är upp till dig hur mycket du vill vara med.

Det finns inte heller något krav att improvisera på ett jam. Det är alltså fullt möjligt att komma och titta från bekvämligheten av din stol.


Vill du få information om fler aktiviteter och öppna jam?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook.


Här kan du läsa mer om nästa ImproJam!

"Jag vill inte bara improvisera, jag vill stå på scen framför andra!"

Inga problem, kom på ett öppet jam eller gå en kurs! De flesta av våra kurser har ett valfritt uppspel som avslutande moment. 

Dessutom kan du uppträda med din grupp på ImproJam, anmäl din grupp här.

"Jag har redan varit på ett jam och känner att jag vill ha mer! Vad gör jag då?"

Gå en workshop eller en hel kurs i improvisationsteater!


“Toppen, när hålls de då?”


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook för information om när nästa tillfälle ges!

"Jag har hamnat här av misstag."

Vi förstår. Det kan hända vemsomhelst. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på facebook så får du ut något av ditt felklick.

 

KONTAKTE-post: kontakt@mindmelt.se

Vill du veta mer? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

- mindthemelt

MIND MELT

- Improvisationsteater


Improvisationsteater för individen, gruppen och företaget. Se en föreställning, gå en kurs. Skratta, umgås och utvecklas.