IMPROVISERA

IMPROVISERA

Improvisationsteater är, i korta versionen, teater utan manus. Från ingenting skapas någonting och vadsomhelst! På Mind Melt är det just friheten som improvisationsteatern ger som lockar oss. Och det spelar ingen roll om du har improviserat i 20 år, haft ett uppehåll, nyligen börjat eller hör talas om impro för första gången idag. Det finns alltid något nytt att upptäcka med impro. Och anledningarna att hålla på med impro är lika många som dess utövare.


En del vill ha kul, träffa andra. En del vill bli mer spontana och öva på att tala inför andra. En del tycker om att, tillsammans med andra, arbeta mot ett gemensamt mål. Andra tycker om friheten eller kontakten med sina känslor impron ger. För andra är det glädjen och lekfullheten som lockar. Ytterligare andra vill bli modigare eller träna på sin närvaro och uppmärksamhetsförmåga. Vissa vill få möjligheten att uttrycka sig och fritt få skapa tillsammans. En del vill förbättra sitt självförtroende och en del vill bli bättre på sitt skådespeleri. Ytterligare andra vill något helt annat och för en del är det allt och ingenting!


Vi förstår att det kan finnas hinder som kan stoppa någon från att improvisera. Det kan exempelvis röra sig om tids- eller pengabrist, osäkerhet vart man ska börja eller en rädsla för att göra bort sig. Genom att erbjuda återkommande tillfällen att improvisera med fritt inträde hoppas vi på Mind Melt att eliminera två av de hinder som kan vara i din väg för att improvisera. Med det hoppas vi att du också får möjligheten att uppleva den sköna känslan av att ha vågat, släppt kontrollen, vuxit som människa, fått utvecklas, blivit bättre på att kommunicera, fått nya erfarenheter och nya perspektiv, känna dig mer bekväm talandes framför folk, ha utmanat dig själv och haft väldigt, väldigt roligt!


Här nedan kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig som är improvisationsintresserad. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

"Jag har bestämt mig. Jag vill improvisera! Hur gör jag?"

Mind Melt håller i regelbundna öppna jams där vem som helst är välkommen att delta. Någon tidigare erfarenhet av improvisationsteater behövs inte och det är upp till dig hur mycket du vill vara med.

Det finns inte heller något krav att improvisera på ett jam. Det är alltså fullt möjligt att komma och titta från bekvämligheten av din stol.


Vill du få information om fler aktiviteter och öppna jam?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook.


Här kan du läsa mer om nästa ImproJam!

Premiär för en helt ny kurs!

Varva ner & ladda upp - kreativ stresshantering

Här är kursen som du inte visste fanns men kommer att älska! Kursen som kommer att få dina hjärnceller att slå volter! 


I ett unikt samarbete mellan Hållbar Hälsa och Mind Melt blandas de positiva effekterna av djupandning och avslappning med lättsamma gruppövningar som sätter igång hjärncellerna och lockar fram skratt, glädje och kreativitet. I detta kravfria forum får du exempelvis öva dig i att “göra fel” och utforska din spontana sida och dess fördelar.


Varje tillfälle startar med en stunds fokus på andning och några enkla uppmjukande rörelser, därefter övergår vi till övningar i grupp där ditt lekfulla sinne får fritt spelrum. Det inledningsvis lugna tempot i kombination med efterföljande övningar bjuder in hjärnan att bryta invanda mönster vilket i sin tur ger dig möjlighet att utvecklas medan du samtidigt har roligt. Helt enkelt en kraftkurs som minskar stress och spänningar och hjälper dig tänka utanför boxen! 


ALLA är välkomna - ingen tidigare erfarenhet krävs och alla former av prestationskrav lämnas utanför dörren. Välkommen som du är! 


Omfattning: 4 tillfällen a´2 timmar.  

Dag och tid: Måndagar kl.19.00 - 21.00, med start 9/9

Plats: Tamarind hälsostudio i Eriksberg, Glimmervägen 2, Uppsala

Ledare: Lizah Almgren,Stress- och friskvårdsterapeut & yogainstruktör som driver Hållbar hälsa sedan 10 år tillbaka. Maximilian Hansen, improvisatör med över 15 års erfarenhet både nationellt och internationellt.

Kostnad: 995 kr.

Betalning: Avgiften faktureras i förskott. 


Frågor? Hör av dig till Lizah på kontakt@hallbarhalsa.org / 073-399 37 22 eller till Maximilian på kontakt@mindmelt.se /  073-704 41 22.


Anmälan hittar du här!

Cameron Dee (AUS) gästar Uppsala med en exklusiv workshop!

Cameron har uppträtt med både lång och kortformsimpro i åtta år och har de senaste fyra åren även undervisat. Camerons undervisningsstil är mindre snack och mer verkstad. Deltagare på Camerons workshop kommer få göra mer av sånt som gör improvisationsteater lätt och mindre av det som gör improvisationsteater svårt. "Rolig impro förlitar sig på färdigheter som måste övas in till en vana. De principer jag lär ut är uppriktighet, pålitlighet och respekt".


Om workshopen "less is more":

Utmana antagandet att du måste improvisera något intressant för att skapa engagerande impro. Gör mindre och mindre på scen och upptäck hur intressant du verkligen är. Gå mot flödet, våga vara tråkig!


Camerons workshop "less is more" hålls på Drabanten den 20/8, 18.00-21.00 till en kostnad av 300kr.

Det finns ett begränsat antal platser.


Anmälan hittar du här.


Vid frågor är du välkommen att höra av dig till kontakt@mindmelt.se


"Jag har redan varit på ett jam och känner att jag vill ha mer! Vad gör jag då?"

Gå en workshop eller en hel kurs i improvisationsteater!


“Toppen, när hålls de då?”


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook för information om när nästa tillfälle ges!

"Jag vill inte bara improvisera, jag vill stå på scen framför andra!"

Inga problem, kom på ett öppet jam eller gå en kurs! De flesta av våra kurser har ett valfritt uppspel som avslutande moment. 

"Jag har hamnat här av misstag."

Vi förstår. Det händer så lätt. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på facebook så får du ut något av ditt felklick.

 

MIND MELT

- Improvisationsteater


Improvisationsteater för individen, gruppen och företaget. Se en föreställning, gå en kurs. Skratta, umgås och utvecklas.

KONTAKT


E-post: kontakt@mindmelt.se

Vill du veta mer? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

- mindthemelt