IMPROVISERA

Improvisera

Längre ner kan du läsa om de kurser och workshops vi erbjuder inom improvisationsteater. Men vad är impro?


Improvisationsteater är, i korta versionen, teater utan manus. Från ingenting skapas någonting och vadsomhelst! På Mind Melt är det just friheten som improvisationsteatern ger som lockar oss. Och det spelar ingen roll om du har improviserat i 20 år, haft ett uppehåll, nyligen börjat eller hör talas om impro för första gången idag. Det finns alltid något nytt att upptäcka med impro. Och anledningarna att hålla på med impro är lika många som dess utövare.


En del vill ha kul, träffa andra. En del vill bli mer spontana och öva på att tala inför andra. En del tycker om att, tillsammans med andra, arbeta mot ett gemensamt mål. Andra tycker om friheten eller kontakten med sina känslor impron ger. För andra är det glädjen och lekfullheten som lockar. Ytterligare andra vill bli modigare eller träna på sin närvaro och uppmärksamhetsförmåga. Vissa vill få möjligheten att uttrycka sig och fritt få skapa tillsammans. En del vill förbättra sitt självförtroende och en del vill bli bättre på sitt skådespeleri. Ytterligare andra vill något helt annat och för en del är det allt och ingenting!


Vi förstår att det kan finnas hinder som kan stoppa någon från att improvisera. Det kan exempelvis röra sig om tids- eller pengabrist, osäkerhet vart man ska börja eller en rädsla för att göra bort sig. Genom att erbjuda återkommande tillfällen att improvisera med fritt inträde hoppas vi på Mind Melt att eliminera två av de hinder som kan vara i din väg för att improvisera. Med det hoppas vi att du också får möjligheten att uppleva den sköna känslan av att ha vågat, släppt kontrollen, vuxit som människa, fått utvecklas, blivit bättre på att kommunicera, fått nya erfarenheter och nya perspektiv, känna dig mer bekväm talandes framför folk, ha utmanat dig själv och haft väldigt, väldigt roligt!


Här nedan kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig som är improvisationsintresserad. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

PLAY >>>

Ta dina improkunskaper till nästa nivå med denna produktionskurs!


Kursen gör en djupdykning i improvisationsteater och fokuserar på uppspel, med inte mindre än tre tillfällen att uppträda på.

Under kursens gång provar vi flertalet verktyg och format för uppträdande, allt för att hitta vad som passar just denna grupp bäst. Det är dynamiken i gruppen som ligger till grund för den improviserade föreställning som arbetas fram. Det vill säga, ett format skapat just för er som går kursen. Uppspelen är utmärkta tillfällen att ta pulsen på gruppen och formatet, efter ett uppspel går vi igenom föreställningen för att se hur vi kan ta den vidare.


Kursens andra fokus ligger på utvecklingen individuellt för varje deltagare. Genom ett stort personligt fokus kan samtliga deltagare utvecklas från deras respektive kunskapsnivå samtidigt som gruppen förs framåt. När du har gått denna kurs kommer du ha en betydligt djupare förståelse för improvisationsteater och du kommer ha fått tillgång till mycket scentid. Som grupp kommer ni kunna fortsätta improvisera och uppträda tillsammans. Efter denna kurs kommer ni bland annat ha ett grafiskt material att använda er av.


Det är inte obligatoriskt att vara med på uppspelen, vi är medvetna om att inte alla som går en improkurs vill stå på scen. Men att ställa sig på scen är ett fantastiskt sätt att utvecklas på, vare sig man har som mål att stå på scen efter kursens gång eller ej.


För att gå den här kursen behöver du känna till grunderna i improvisationsteater.

Välkommen att höra av dig om du har några frågor.


Kostnad: 2500kr

Antal gånger: 10st á 2h 30 min

Veckodag: Måndagar, 18.00-20.30

3/2-20/4 (uppehåll v.10, v.16)

Vart: Katarinaskolan, Nedre Slottsgatan 8, 753 09 Uppsala

Uppspel: 25 februari, 24 mars, 21 april.

Instruktör: Maximilian Hansen

AfterWorkshop

Välkommen till en worskhop där du i första steget får varva ner; kropp och sinne får slappna av för en stund, släppa taget om eventuell stress och “måsten/borden”. Som steg två fyller vi på med ny energi genom kreativitetsövningar som lockar fram skratt och får hjärnan att bryta invanda mönster.

Det inledningsvis lugna tempot i kombination med efterföljande lättsamma övningar ger dig möjlighet att utvecklas medan du samtidigt har roligt. Många studier har gjorts på skrattets välgörande förmåga, speciellt när det gäller stress. Skratt minskar stress och lindrar spänningar, oro och rädsla. Efter att ha deltagit på en sådan här workshop blir du helt enkelt bättre på att upptäcka möjligheter och se saker ur nya perspektiv.

ALLA är välkomna - ingen tidigare erfarenhet krävs och alla former av prestationskrav lämnas utanför dörren. Välkommen som du är!

Dag och tid:
Fredag 28/2 och fredag 27/3 kl.17.00 - 18.30

Ledare: Lizah Almgren,Stress- och friskvårdsterapeut & yogainstruktör som driver Hållbar hälsa sedan 10 år tillbaka. Maximilian Hansen, grundare av Mind Melt och improvisatör med över 15 års erfarenhet både nationellt och internationellt.


Plats: Tamarind hälsostudio i Eriksberg, Glimmervägen 2, Uppsala. Det finns parkeringsmöjligheter på närliggande gator.


Kostnad: 250 kr per tillfälle. Om du anmäler dig till båda tillfällena betalar du 400 kr. Avgiften faktureras i förskott. Begränsat antal platser.

ImproJam

I improJam får DU möjligheten att stå på scen och improvisera!

Alla som vill improvisera ges en möjlighet att göra så. Oavsett vilken tidigare erfarenhet du har eller inte har och oavsett om du kommer själv eller tillsammans med någon eller några andra så är du välkommen! (Du är också välkommen)


Ni som tycker om att titta på impro men föredrar att sitta som publik är självklart varmt välkomna ni också det finns inget krav att vara med på scen.

Det är fritt inträde och det finns ingen åldersgräns, vare sig en övre eller undre sådan, alla är välkomna.


Har du en egen improgrupp och vill uppträda efter jamet?

Här kan du läsa mer om hur du kan uppträda efter jamet.

Gästworkshops

Vi bjuder regelbundet in fantastiska improvisatörer från hela världen. I vissa fall kan du se dem uppträda på ett av våra ImproJams men framförallt har ni möjlighet att gå en av deras workshops!


Hittills har vi bland annat haft besök från Australien, Frankrike, Nederländerna och Slovenien. Klicka på knappen här nedan för att se när nästa gästinstruktör kommer!