IMPROVISERA

IMPROVISERA

Improvisationsteater är, i korta versionen, teater utan manus. Från ingenting skapas någonting och vadsomhelst! På Mind Melt är det just friheten som improvisationsteatern ger som lockar oss. Och det spelar ingen roll om du har improviserat i 20 år, haft ett uppehåll, nyligen börjat eller hör talas om impro för första gången idag. Det finns alltid något nytt att upptäcka med impro. Och anledningarna att hålla på med impro är lika många som dess utövare.


En del vill ha kul, träffa andra. En del vill bli mer spontana och öva på att tala inför andra. En del tycker om att, tillsammans med andra, arbeta mot ett gemensamt mål. Andra tycker om friheten eller kontakten med sina känslor impron ger. För andra är det glädjen och lekfullheten som lockar. Ytterligare andra vill bli modigare eller träna på sin närvaro och uppmärksamhetsförmåga. Vissa vill få möjligheten att uttrycka sig och fritt få skapa tillsammans. En del vill förbättra sitt självförtroende och en del vill bli bättre på sitt skådespeleri. Ytterligare andra vill något helt annat och för en del är det allt och ingenting!


Vi förstår att det kan finnas hinder som kan stoppa någon från att improvisera. Det kan exempelvis röra sig om tids- eller pengabrist, osäkerhet vart man ska börja eller en rädsla för att göra bort sig. Genom att erbjuda återkommande tillfällen att improvisera med fritt inträde hoppas vi på Mind Melt att eliminera två av de hinder som kan vara i din väg för att improvisera. Med det hoppas vi att du också får möjligheten att uppleva den sköna känslan av att ha vågat, släppt kontrollen, vuxit som människa, fått utvecklas, blivit bättre på att kommunicera, fått nya erfarenheter och nya perspektiv, känna dig mer bekväm talandes framför folk, ha utmanat dig själv och haft väldigt, väldigt roligt!


Här nedan kan du läsa mer om vad vi kan erbjuda dig som är improvisationsintresserad. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

Workshopinstruktörer Lizah Almgren och Maximilian Hansen

Workshop x2: stresshantering och kreativitet


Välkommen till ett forum där du i första steget får varva ner; kropp och sinne får slappna av för en stund, släppa taget om eventuell stress och “måsten/borden”.  Som steg två fyller vi på med ny energi genom kreativitetsövningar som lockar fram skratt och får hjärnan att bryta invanda mönster. 

Det inledningsvis lugna tempot i kombination med efterföljande lättsamma övningar ger dig möjlighet att utvecklas medan du samtidigt har roligt. Många studier har gjorts på skrattets välgörande förmåga, speciellt när det gäller stress. Skratt minskar stress och lindrar spänningar, oro och rädsla. Efter att ha deltagit på en sådan här workshop blir du helt enkelt bättre på att upptäcka möjligheter och se saker ur nya perspektiv. 


ALLA är välkomna – ingen tidigare erfarenhet krävs och alla former av prestationskrav lämnas utanför dörren. Välkommen som du är! 


Dessa workshops är ett samarbete mellan Hållbar Hälsa och Mind Melt där de positiva effekterna av djupandning och avslappning blandas med lättsamma övningar som sätter igång hjärncellerna och lockar fram skratt, glädje och kreativitet. I detta kravfria forum får du exempelvis öva dig i att “göra fel” och utforska din spontana sida.


Måndag 30/9 kl.19.00 – 20.30 – Möjligheternas måndag 

Inled nya veckan avslappnad och kreativ 


Fredag 18/10 kl.17.00 – 18.30 – “After work”

Släpp taget om veckan som varit och ladda om inför helgen!


Ledare: Lizah Almgren,Stress- och friskvårdsterapeut & yogainstruktör som driver Hållbar hälsa sedan 10 år tillbaka. Maximilian Hansen, improvisatör och grundare och konstnärlig ledare för Mind Melt med över 15 års erfarenhet både nationellt och internationellt.


Kostnad: 250 kr/tillfälle.


Plats: Tamarind hälsostudio i Eriksberg, Glimmervägen 2, Uppsala. Karta hittar du här.  Det är gratis att parkera på närliggande gator.


Anmälan och betalning: Anmälan via denna länk. Avgiften faktureras i förskott. Begränsat antal platser.


Frågor? Hör av dig till Lizah på kontakt@hallbarhalsa.org / 073-399 37 22 eller till Maximilian på kontakt@mindmelt.se / 073-704 41 22

"Jag har bestämt mig. Jag vill improvisera! Hur gör jag?"

Mind Melt håller i regelbundna öppna jams där vem som helst är välkommen att delta. Någon tidigare erfarenhet av improvisationsteater behövs inte och det är upp till dig hur mycket du vill vara med.

Det finns inte heller något krav att improvisera på ett jam. Det är alltså fullt möjligt att komma och titta från bekvämligheten av din stol.


Vill du få information om fler aktiviteter och öppna jam?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook.


Här kan du läsa mer om nästa ImproJam!

"Jag vill inte bara improvisera, jag vill stå på scen framför andra!"

Inga problem, kom på ett öppet jam eller gå en kurs! De flesta av våra kurser har ett valfritt uppspel som avslutande moment. 

"Jag har redan varit på ett jam och känner att jag vill ha mer! Vad gör jag då?"

Gå en workshop eller en hel kurs i improvisationsteater!


“Toppen, när hålls de då?”


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook för information om när nästa tillfälle ges!

"Jag har hamnat här av misstag."

Vi förstår. Det händer så lätt. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på facebook så får du ut något av ditt felklick.

 

KONTAKTE-post: kontakt@mindmelt.se

Vill du veta mer? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

- mindthemelt

MIND MELT

- Improvisationsteater


Improvisationsteater för individen, gruppen och företaget. Se en föreställning, gå en kurs. Skratta, umgås och utvecklas.